Deel deze pagina:

18september

Agenda

  • Type bijeenkomst: Symposium
  • Locatie: NBC Nieuwegein
  • Organisatie Nederlands Jeugdinstituut
  • Contactpersoon Harry van den Bosch (H.vandenBosch@nji.nl/ 06 25 66 07 19)

Agenda

Swing symposium: De jeugdbescherming van morgen!

‘De jeugdbescherming van morgen!’ is hét symposium voor jeugdhulpprofessionals, vrijwilligers, vertegenwoordigers van cliënten, gemeenteambtenaren en beleidsadviseurs die het beschermen van kinderen, ongeacht het kader, tot hun verantwoordelijkheid rekenen. Kom ook en laat je informeren en inspireren door sprekers als Adri van Montfoort en Louis Cauffman.

De toegang is gratis. Het maximum aantal aanmeldingen is al bereikt, maar je kunt jezelf nog aanmelden voor de reservelijst.

Op 18 september 2017 ronden we het programma ‘Nieuwe Jeugdbescherming’ af. Met als vertrekpunt de lessen die we kunnen leren uit al deze initiatieven, kijken we verder vooruit naar de jeugdbescherming van morgen.

Hoofdspreker Adri van Montfoort zal zijn pijlen richten op de jeugdbeschermer van morgen. Wie is die jeugdbeschermer van de toekomst? Welke eisen stellen we als veld aan die persoon? En van wie verwachten we eigenlijk dat zij kinderen beschermen? De andere hoofdspreker van de dag, Louis Cauffman, gaat in op het oplossingsgericht werken binnen de jeugdbescherming. Oplossingsgericht werken is ‘hot’ en iedereen doet het of wil het doen. Maar is dit nou echt zo simpel, en hoe pak je dat het beste aan?

Naast deze lezingen worden in meer dan 40 workshops en masterclasses vernieuwende praktijken, onorthodoxe visies en ervaringen gedeeld. In een debat discussiëren we over de toekomst van de jeugdbescherming en de rol van de samenleving daarin. Daarbij gaan we de controverse niet uit de weg.

Meer informatie over het programma van dit symposium volgt in de loop van september. Het maximum aantal aanmeldingen is al bereikt, maar je kunt jezelf nog aanmelden voor de reservelijst. Je krijgt dan een berichtje zodra er plek vrij komt.

Geplaatst op 23-5-2017 door Lucinda van Ewijk interesting1