Deel deze pagina:

De Jeugdbescherming van morgen

De sprekers voor ‘De Jeugdbescherming van Morgen’ zijn bekend!

De hoofdsprekers voor het symposium ‘De Jeugdbescherming van Morgen’ zijn bekend. Op 18 september zullen Louis Cauffman en Adri van Montfoort hun visie geven op de toekomst van de jeugdbescherming.

De jeugdbeschermer van de toekomst

Adri van Montfoort is een bekende naam in het veld met een indrukwekkende staat van dienst. Van Montfoort werkte lange tijd in de jeugdzorg, was van 2007 tot 2015 lector Jeugdzorg en Jeugdbeleid bij de Hogeschool Leiden en is naast jurist en pedagoog ook directeur van Adviesbureau Van Montfoort en raadsheer bij het gerechtshof Den Haag. Met zijn werk heeft hij de afgelopen tien jaar een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling van de nieuwe jeugdbescherming.

Op het SWING symposium kijkt Van Montfoort vooral vooruit. Hij richt zijn pijlen op de jeugdbeschermer van morgen. Wie is die jeugdbeschermer van de toekomst? Welke eisen stellen we als veld aan die persoon? En van wie verwachten we eigenlijk dat zij kinderen beschermen? In dit artikel licht hij alvast een tipje van de sluier.

Oplossingsgericht werken

De andere hoofdspreker, Louis Cauffman, is een man met een diverse achtergrond. Als klinisch psycholoog, bedrijfseconoom en ondernemer heeft hij zich ontwikkeld tot expert op het gebied van oplossingsgericht werken, een term die ook in de jeugdbescherming steeds meer in zwang aan het raken is. Oplossingsgericht werken is ‘hot’ en iedereen doet het of wil het doen. Maar is dit nou echt zo simpel, en hoe pak je dat het beste aan? Cauffman laat daar in zijn lezing zijn licht over schijnen.

Het symposium

Het symposium ‘De Jeugdbescherming van Morgen’ wordt georganiseerd als afronding van het programma ‘Nieuwe Jeugdbescherming’. Onder de naam SWING voerden verschillende gecertificeerde instellingen de afgelopen twee jaar, veelal in samenwerking met wijkteams en gemeenten, elf vernieuwende projecten uit. Victor Everhardt, Wethouder Jeugd in Utrecht, zal namens de wethouders het rapport van de SWING-projecten in ontvangst nemen.

Naast workshops met bijdragen van onder meer Kim van Laar, Iva Bicanic, Garage 2020, de JIM-aanpak en de jongerentaskforce wordt er ook een debat georganiseerd, waarin de aanwezigen meegenomen worden in andere concepten om jeugd te beschermen. Diverse deskundigen uit het veld zullen reageren op die andere manier van kijken. Bekijk hier het volledige programma.

Het symposium zit vol. Aanmelden voor de wachtlijst kan via deze link.

Geplaatst op 26-6-2017 door Lucinda van Ewijk interesting2 2673 5

5 Reacties

Geef een reactie

Stuur mij een email bij een nieuwe reactie.

 1. Marloes Pol

  wanneer en waar is dit? Kosten?

  1. Lucinda van Ewijk

   Hallo Marloes,

   Meer informatie over het symposium kan je hier vinden: http://nieuwejeugdbescherming.nl/agenda/symposium-de-jeugdbescherming-van-morgen/
   Het symposium is op 18 september in Nieuwegein en is gratis toegankelijk 🙂

 2. Marije

  Dag Lucinda,
  Ik kan nergens een tijd vinden, van hoe laat tot hoe laat vindt dit symposium plaats?

  1. Lucinda van Ewijk

   Dat is nog niet bekend, maar ik verwacht dat het tussen 9 en 16 zal zijn. Het programma wordt eind augustus bekend gemaakt op deze website.

 3. Aziz

  Ik zou super graag aanwezig willen zijn. Ik hoop dat er nog een plek vrij is op de reserve.